Kako bi drugače začeli prvi poletni dan, kot s pravim poletnim cvetjem – Sončnico!

Sončnica ali latinsko Helianthus je rastlina, ki izhaja iz družine Asteraceae v katero spada več kot 70 različnih vrst. V njenem imenu se skrivata grški besedi za sonce in rožo. Sončnica izhaja iz Severne Amerike, razen treh vrst, ki so domorodne v Južni Ameriki, kjer so bile sončnice sprva gojene le za vir hrane.

Ste vedeli, da so Azteki v svojih templjih svečenice okrasili z kronami izdelanimi iz sončnic? S takšno gesto so svojim bogovom izkazali spoštovanje.

Sončnica je v vsej svoji lepoti lahko odlična izbira kot samostojen cvet ali v šopku, saj vam bo s svojo živo in močno barvo v vaš dom pripeljala pozitivnost in izboljšala vaše razpoloženje.

To prelepo poletno cvetlico poleg na kmetijskih poljih najdete tudi kot sveže rezano cvetje ali lončnico. Sončnica v lepem okrasnem cvetličnem lončku vam bo hvaležna za veliko sončne svetlobe, obilno zalivanje ter temperaturo nad 22 stopinj.

To, da se sončnica vedno obrača proti sončni svetlobi verjetno ve že prav vsak. Vam je poznana tudi simboliko tega?

Obračanje sončnic proti soncu zrcali naše iskanje pozitivnosti in moči. Sporočajo nam, naj sledimo svojim sanjam.

Le kako se torej nebi odločili za cvet sli šopek sončnic, ki bodo v vaš dom prinesle novo pozitivno energijo in vam polepšala poletne dni?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja