Le zakaj ji pravijo »taščin jezik«?

Sanseveria je zelena lončnica, ki je nepogrešljiva v današnjih trendih opremljanja domov in poslovnih prostorov. Poznanih je kar 70 različnih vrst, ki izhajajo iz Afrike, Madagaskarja in južne Azije. Njen rod se uvršča v družino Dracaena.

Pogosto jo prepoznamo po nekoliko bolj domačih imenih kot je taščin jezik, hudičev jezik ali kačji jezik. Ozka in špičasta oblika listov, daje prostoru eleganco, njihova zeleno-rumeno barva pa vnaša svežino. Velikokrat jo opazimo v nasadih v moderno urejenih poslovnih prostorih ali kot lepo zeleno lončnico v domačem domu.

Njeno vzdrževanje je popolnoma nezahtevno, saj potrebuje dokaj malo zalivanja (v razmiku 14 dni), in polsenčen prostor. Najbolje bo uspevala v prostorih, kjer je temperatura 18°C -19°C.

Nasina študija o čistem zraku je potrdila, da ima Sanseveria pozitivne učinke na naše zdravje. Namreč ta preprosto elegantna lončnica iz našega zraka odstranjuje toksine. S svojim metabolizmom ponoči absorbira ogljikov dioksid, medtem ko kisik sprošča ob dnevni svetlobi. Zaradi tega je Sansevieria primerna lončnica za naše spalnice, kjer bo poskrbela, da bo naš spanec, zaradi čistega zraka, kvaliteten. Hvaležni pa ji boste tudi alergiki, saj vam bo pomagala pri lajšanju simptomov in ohranjanju zdravega ravnovesja.

Sanseveria nas rešuje tudi pred sindrom bolnih zgradb?

Namreč, prebivalci takšnih zgradb zaznavajo simptome draženja nosu, ušes in grla, utrujenost, pomankanje koncentracije ali celo tiščanje v prsih. Sindrom je pogosteje zaznan v zgradbah s poslovnimi prostori, kjer je v zraku veliko kemikalij, pesticidov, čistilnih sredstev. Z vsem naštetim se uspešno bori prav ta zelena lepotica –Sanseveria.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja