Naj tvoj balkon in terasa letošnje poletje postaneta vaš raj za sproščanje!

Preizkusite se, dovolite kreativnosti svojo pot in si ustvarite svoj zeleni kotiček.

Ne obupajte nad svojimi vrtičkarskimi sanjami le zato, ker živite v stanovanju. S pravo izbiro rastlin boste iz svojega majhnega kotička lahko naredili nepredstavljivo veliko.

Vsak balkon ali terasa, ne glede na velikost, ima svojo mikroklimo, ki jo je potrebno upoštevati. Upoštevaj, da so balkonski vrtovi še posebej dovzetni vetru in suši, zato dobro premisli, koliko sonca dobi tvoj zunanji kotiček, ali je izpostavljen vetru in ali je zaščiten pred dežjem. To naj bo vodilo tudi pri nakupu, saj ti bodo strokovnjaki znali ponuditi prave rastline in podati prave nasvete.

Ker balkoni velikokrat ponujajo razmeroma malo prostora, je pomembno, da kar najbolje izkoristiš vsak centimeter. Eden od načinov za to je uporaba naravnih elementov balkona, kot so ograje in okna za postavitev rastlin na različnih ravneh. Veliko bodo pripomogle tudi rastline različnih velikosti, vrst in oblik. Kako se vam zdijo oljka, drevesa citrusov, hibiskus, sivka, sončnice ali morda začimbnice?

Imate doma morda manjše mizice? Uporabite jih in ustvarite popolno zeleno oazo na svojem balkonu. Če je vaš prostor res majhen, pa lahko izkoristite tudi zidove in ustvarite svoj navpični vrt z montažo rastlin na stene.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja